Public Speak…whaaat?

Îmi amintesc și acum prima mea experiență în legătură cu vorbitul în public. Dintotdeauna am fost o fire timidă, rușinoasă, să vorbesc în public nu era tocmai ceva care să mă caracterizeze. Am început cu poezii la serbări. Toate sunau asemănător: ”Ta ta ta ta ta ta ta, gata!” Încercam să zic poezii de strofe întregi în câteva secunde. Uneori rămâneam fără aer și începea să îmi tremure vocea. Stările acelea, oh… Nu aș vrea să le retrăiesc. Cu timpul am rămas aceeași fire timidă, dar cu puțin mai mult autocontrol. Am învățat cât de cât să fac față emoțiilor. 

A urmat liceul. La scenete trebuia să zic replicile rar și cu intonație, pe lângă jocul scenic. Nu a fost ceva imposibil. M-am obișnuit repede. Să fi fost din cauza vârstei? 

Ideea este că am venit la facultate. Alt mediu, alte confruntări. Pentru a mă face auzită, îmi trebuia siguranță și încredere. Nu puteam și nu era recomandat să vorbesc cât să mă aud doar eu, iar ceilalți să îmi audă vorbele ca ”bzz, bzzz”. 

Mi-am zis că trebuie să elimin frica asta de a vorbi în public, așa că am început să mă implic în activități ce implicau vorbitul în public. Nu am devenit expertă, dar, cel puțin, am prins curaj să o fac. 

În viață nu trebuie să fii un ecou. Fă-te auzit și ai grijă ca ceea ce spui să aducă o schimbare! Deprinde învățături sănătoase și transmite-le altor generații! 

                                                Public Speaking…Te provoc! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s